Pass ska man halla reda pa det??

Igar 13 feb anlande vi till Kambodja och staden Siem Reap (Ankor wat).
Resa gick med buss fran Bangkok till gransen dar vi sen bytte till en ny buss..
Smidigt, ratt mycket vantan men helt ok. Traffade upp 2 canadensare och 2 danska tjejer pa resan som vi sedan hanger med nu..

Om det ar vad de flesta sager att Kamdoja ar som Thailand for 10 ar sedan sa hoppas jag att de underbara lokalbefolningen aldrig forlorar sin otroliga charm och sitt servicetank. Thailandare kan vara riktiga djavular, men folket har ar fantastiska vanliga inte sa "pa" som thai. De verkar inte lura en (tror jag i alla fall)

I Kamdoja ar man miljonar. Helt sjukt hur lag deras pengar ar. 1 dollar motsvarar 4000 riel.
Jag vaxlade ca 2000 svenska kr och fick 514 080 riel. Kah ching!

Men angrade lite att vi vaxlade till riel for de skriver och pratar endast om dollar. Sa det ar ratt forvirrat. Men det ar ungefar samma priser har som i thailand, men billigare att bo..Samt att de finare restaurangerna tar samma som medelklass i thailand. Vi bor just nu i ett stort 2 badds rum, men toalett, dusch och flakt for 8 dollar natten..


Imorgon ska vi aka och se templerna och kanske the killingfields, kanske parta lite ocksa vem vet :P

Dagens problem maste jag ju bara dra upp:

Malin star i lobbyn pa hotellet, pratar och skrattar med sina vanner, sedan kommer en trevlig lite kambodjian upp till mig och visade en bild pa sin iphone. Dar var en bild pa mig eller rattare sagt mitt PASS. Jaha var min forsta tanke, tyckte han att jag var sa snygg att han tog en bild pa mig..Men sen slog det mig "Halla pucko vart ar ditt pass, for du har inte lamnat det i receptionen vid incheckning dagen innan" i panikens hetta borjade han och hans 2 kvinnliga kollegor prata ett frammande sprak dar dem sedan borjade att peka pa mig, ÿou lost your passport" Ja jag stod som ett stort fragetecken och forsvann snabbare en blixten upp pa rummet och borjade rota. HITTADE INGET PASS, INTE ENS MINA MENTOS. Sprang ner i lobbyn och med en knackig engelska for att dem skulle forsta, "No passport in room, where is my passport"..en av kvinnorna forklarade att han med iphonen hade fatt bilden av sin kompis som hittat passet pa busstationen dar vi klev av efter resan fran gransen. Jag fragar vart jag kan fa tag i honom, han ringer och det visar sig att de lamnat in passet hos polisen.

Kambodjianen kor sedan mig och Jossan ut till polisstationen. Dar jag mots av 3 polisman och en kvinna. Far fylla i mina personuppgifter pa ett dokument. Aven mitt svenska telefonnr sa (mamma och pappa fall nagra trevliga poliser fran kambodja ringer, sag hej fran mig) Sedan ville dem att jag skulle skriva pa ett A4 papper typ min historia och hur tacksam jag var att dem hittat mitt pass..haha sa gulliga, dem var valdigt noga med detta, kande att dem kartlagde detta for att visa pa deras engagemang osv. Sedan ett trevligt foto pa mig och den snygga polisen nar han lamnar over passet till mig. Donerade sedan 10 dollar som hittelon. Tror det var en bra summa, ingen aning men dem sag glada ut. :) Slutet gott allting gott, men jag lovar att fran och med nu INTE slarva med passet. Tank vad som kunde handa. FYYYYYY!!!



Pa fredag drar vi till sodra kambodja for lite sola och bada. Har tappar men fargen fort, men vi ska nog tana pa lite....

Bilder, hmm ja Jossan har lagt upp lite pa facebook...Jag ska ta en dag med att fa upp nagot har med.
Karlek till er
Malin


fortsattning och desto mer....

ojoj det var lange sen man skrev nu, men ska forsoka minnas allt igen.

12.
Efter forodelsen med de stulna sakerna sa drog jag med moppen tillbaka till omradet och letade, samt bad arrangorerna att halla utkik efter dem, men dem sa ju klassikern "Va oj naaa aldrig har nagot blivit stulet forut" ...eller hur..

13.
Festivalen startar, vi aker dit kommer till omradet som da fyllts med forvantasfulla festivaldeltagare for att se bra band och parta loss. Det borjar bra, vi traffar trevligt folk och allt gar bra. Tills strax innan vi ska dra sa far Jossan en stol slangd i huvudet av en full kille. (Just our luck liksom)

14.
Vi far skjuts hem av 2 svenska killar och kommer val hem ca kl. 6.00 sover i endast 4 timmar da vi maste checka ut och lamna tillbaka moppen vi hyrt innan bussen kommer och hamtar oss. Vi valde att lamna festivalen och Koh Samui tidigare for att det sog sa mycket. Sjalvklart var moppedstallet inte oppet sa jag forlorade aven mitt korkort pa detta satt. Men men, jag var inte sa snygg pa bilden anda :P !!

15.
Jordens jobbigaste dag aterstod med resande, trotta och hungriga flickor som hade en viss irritation mot varandra i de antal timmarna som bestod av en batfard till koh phangan samt sokande efter ett bra boendet 2 dagar innan full mooon...Inte det lattaste men vi lyckades efter ca 4 timmar hitta paradiset igen..

...sa var de jobbiga dagarna slut och de resternade har varit de absolut basta hittills.

Pa hotellet hade vi pool och en underbar utsikt over havet. Stallet lag inte mitt i smeten vilket var toppen da det var lungt pa kvallarna. Vi har traffat en hyvens kille fran Canada som vi foljde med pa aventyr till ett vattenfall, han hangde med pa full moon och blev stuppackad som oss andra :P (Inte jag mamma :))

Vi traffade upp vara underbara vanner fran Phi phi Claire, Kristen, Jesus och nagra nya sa som Bram, Mikkel m.m. Varldens finaste alltsa. Nasta gang vi ses alla sa kommer vi kora en sverige, london, scotland tripp tillsammans..awsome (Det har till och med gatt sa langt att jag o Jossan borjat prata engelska med varandra aven fast ingen ar i narheten :P) Hahaha...internationella eller vad!

FULL MOON var galet, vet inte om det var toppen, men jag hade roligt. Basta var nog anda forsta kvallen nar vi skulle saga hej da till Jesus..

Pool party - skabb skabb och ater skabb..Men nice bajs anda. Man har lite hemska historier fran denna natt vill jag lova, men ocksa manga bra!!!

Och till er alla som laser...Jag tror jag sakta men sakert borjar forsta mig pa mig sjalv, efter en lang natt med visa ord fran mannen ovan eller under Jesus och Josefine sa har jag tagit ett steg langre till att faktiskt forsta det har som snurrar i huvudet..herregud!


Problem
1. Fortfarande bajsandet, det gar inte framat dar!
2. Hur gor man med Visum och grejer till Vietnam?
3. Skype, kan ni snalla fixa lite skype sa kan vi snacka live liksom
4. Tips pa en bra bok

Flyt
1. Bra boende i bangkok efter en laaaaaaaaang bussresa fran koh phangan, tror vi borjar fatta det har
2. Alla underbara manniskor vi traffat
3. Jag vill inte kommer hem!
4. Borjar fa en bra tann nu :P

Karlek
(Bilder kommer looovar men inte nu)
Malin

The botten is nadd! - och lite lite till!

Ja nu till det forsta och forhoppningsvis enda jobbiga inlagget pa denna resa. Jag vill be kansliga lasare att kanske plocka fram servetter och eventuellt nagon att halla i handen for har kommer en story som ingen, INGEN vill vara med om


1.
Vi var som sagt i paradiser. Vi bodde i en fin liten bungalow pa stranden! Dagarna gick at att sola, lasa, bada, ata och spela kort. Hur harligt och relaxing som helst efter nagra dagar av fest i Chaweng.

2.
Onsdag morgon kom och vi checkade ut fran bungalow for att dra oss soder ut for att volentar arbeta pa Re earth.
Detta ar en festival som varnar om miljo och vilken vi relaterar till trevligt folk och som vet hur man behandlar manniskor. Men ack sa fel vi hade.

3.
Vi har forsokt utan framgang att fa tag pa personalen pa festivalen for att fraga om det fanns taltplatser kvar. Vi hade inte bokat. Nar vi kommer ut till omradet som vi inte visste vart det lag och fick efter att vi fatt betala alldeles for mycket for taxin kom vi fram till ca 15 personer som sitter runt ett hus med datorer (sa som arrangorer gor).
Forta kommentaren vi far ar "Hej, aha vilka ar ni??" med jordens drygaste ton. Jag svarar att jag heter Malin och att vi hade anmalt oss som volentarer for festivalen (early bird tickets, stod for 4 timmars dammbygge). Vi far veta att dem inte har nagon koll pa om det finns taltplats kvar for det ar endast forbokade som far plats. Vi blir ombedda att ordna ett eget talt och absolut rekommenderade att ordna en moppe, "for vi kan ju inte skjutsa er forstar ni val" ater igen en otrevlig ton.

4.
Vi blir alltsa dumforklarade infor 10 andra manniskor om att vi verkligen inte forstod att det behovs bokas om man ska fa plats. Vi far som tur ar ett battre bemotande av 2 tjejer som ska in och handla i stan. Vi far aka med. Vi koper talt, madrasser, kuddar och hyr en moppe.

5.
Kommer tillbaka till omradet, slar upp vart talt, sen for att vi da ar sa himla trevliga sa hjalper vi till att bygga 5 - 6 av deras talt som da ENDAST var for bokade taltplatser...Hela dagar aterstod sen med att vi sakta men sakert borjade fa en klump i magen, uppdelningen mellan de "riktiga" volentarerna vs. (3 klassens manniskor: VI)
De flesta var trevliga och halsade och sa, men hade riktigt svart att bjuda in..

6.
Under dagen borjar vi inse att det dar med taltplats bara var bullshit, fanns hur manga lediga talt som helst, och fick sedan en small pa kaften nar dagen efter kommer fler early bird som direkt fick talt, ficklampor och madrasser erbjudna till sig. Och det dar med moppe, var inget krav. (dock var det skont att komma ivag)

7.
Under kvallen fick vi alla fall foraparta lite och hangde lite i baren, dar vi aven erbjod vara tjanster om att stalla upp om det behovdes. Vi fick till svar att ett schema skulle ordnas fram och dem tyckte det lat bra. Dock ar vi bada nyborjare och det papekade vi valdigt tydligt. (Vi fick schemat dagen efter med tiderna 21 - 03 fredag, lordag, later det rimligt att satta in 2 stycken nyborjare och sta i en bar under en festival pa dessa tider, skulle inte tro det) Som tur var fick vi prova pa torsdagen och da fick vi kora en halvtimme, sen kom dem och bytte av for att vi som sagt inte pallade trycket. (Idiot som man far saga sa)

8.
Natten i taltet mellan ons - tors var hemsk. Varmt, klibbigt, trangt fullt med djur och annat. Sa vi bestamde oss att aka tillbaka till bungalow for att bo dar resterande dagarna. Dem hade saklart inget ledigt just nu, men vi bokade in oss pa fredagen. En natt till i ett onodigt kopt talt for att inte fa bli erbjudna ett av dem..

9.
Volentarade och traffade dock underbara manniskor fran Malmo pa trippen.
Fick bygga dammar, med sjalvaste kandisarna. Och aven bilfarden hem var trevlig da vi fick snacka med Jason (timbuktu) riktigt trevlig manniska det dar.

10.
Svettiga efter 5 timmar sa kommer vi tillbaka och inser att vi har blivit bestulna pa pengar. 2000 tbh och 3000 tbh...kul (ska bara paminna om att vi inte fick erbjudande om nagon saftybox, den var bara till for de riktiga volentererna..)

11.
Drygt men vi star ut, trots att klumpen i magen vaxer, Jossan fick sin forsta hemlangtan och jag var nara..

12.
torsdagskvallen ar forfest och vi festar pa stranden. Det var super skoj och fick lite battre kontakt med nagra av de andra. Men rankningen pa folk ar fortfarande 1 or 2or och 3 or (VI ar 3 or)
Nar vi sedan vaknar nasta morgon drar vi sa fort vi kan for att slippa skiten...nar vi kommer fram till bungalown sa visar det sig att min kamera och ipod blivit stulna. Vet att jag hade grejerna i taltet.

........fortsattning foljer, vi maste dra fran internetcafet nu..!

Karlek
:( Ledsen Malin 

RSS 2.0